Miljöstugan

Detta är en bild på vår miljöstuga som befinner sig nära vändzonen vid Saimagatan 19-21. Föreningen delar denna miljöstuga tillsammans med förskolan Barnkullen.


Information om Miljöstugan.

Brf Saimagatan har tillgång till en miljöstugan. Allt som kastas skall vara sorterat i egna vagnar, i fraktioner, enligt den nya miljölagen. Det finns två sorteringsutrymmen i miljöstugan, det ena utrymmet är avsett för sopsortering och det andra utrymmet för grovsopor.

 

Sortering
-Tidningar och reklam i egen vagn
-Kartonger i egen vagn
-Övrigt papper i egen vagn
-Plast i egen vagn
-Plåtburkar och plåtlock i egen vagn
-Brunt glas i egen vagn
-Vitt glas i egen vagn
-Elektronik och annan elektrisk utrustning i egen vagn
-Lampor i egen låda
-Batterier i egen låda 

 

Grovsopor
Grovsopor får inte vara större än att det går ned i vagnarna och de får inte sticka upp ur vagnen mer än 0,4 m. Om ett större skåp inte får plats i vagnen måste det delas i mindre bitar.

Exempel på saker som går bra att kasta bland grovsopor: mindre bokhyllor och skåp som har sönderdelats, annan fristående inredning i lägenheten som passar i vagnen eller kan sönderdelas, porslin, textiler och skor, metall för matlagning. Får det inte plats i vagnen får du ta hem det igen.

Exempel på saker som inte får kastas i miljöstugan:
-Kylskåp, frys, spis, tvättmaskin, torktumlare, diskmaskin m.m.
-Däck, fälgar, blybatterier, målarfärg, spackel, kakel, klinker, tapeter, plastgolv
-Laminatgolv, rör, toalettstolar, badkar, duschar, handfat m.m. Vidar får inte heller stora möbler som soffor och fåtöljer eller deras kuddar kastas i miljöstugan.


Allt byggavfall och det som inte går ned i grovsopsvagnarna måste du själv frakta till miljöstationen i Bromma eller annan miljöstation. Alla som renoverar sina lägenheter måste själva ta hand om detta avfall. Utför ett företag/firma renoveringen av lägenheten skall det ingå i avtalet att de tar hand om allt byggavfall och lämnar det till en återvinningscentral.


Det är naturligtvis förbjudet att ställa saker och sopor utanför miljöstugan.
Mjölk, juice -och liknande kartonger rengöres och skall kastas i sopnedkastet. Sortera i fraktioner innan du kommer till miljöstugan.

 

Miljöstugan är öppen:
Måndagar mellan kl. 18.00  –  19.00
Torsdagar mellan kl. 18.00  –  19.00

 

På dessa tider finns personer i miljöstugan som kontrollerar och hjälper till.
Miljöstugan är endast avsedd för de boende på Saimagatan.


Vill du ha hjälp med att transportera bort större saker och sådant som inte får kastas i miljöstugan så kan du ringa någon av dessa två och få hjälp.

 

Kenny:  070-781 92 37

Dev:     073-047 48 29  

 

Denna tjänst är inte föreningens utan du avtalar tid för hämtning och gör upp om avgiften samt betalar direkt till Kenny eller Dev innan lastning sker.