Föreningens ordningsregler

              

Några kortfattade ordningsregler som gäller alla boende och gäster på BRF Saimagatan.

Störningar: De boende skall se till att de som bor i omgivningen inte utsätts för störningar. Alla boende är skyldiga att visa hänsyn.
Tider med normala ljud: Vardagar klockan 08.00 – 22.00   
Helger: klockan 10.00 – 23.00
Övriga tider: Visa hänsyn till varandra. Detta gäller även trapphus och balkonger.

Rökning: Rökning är förbjuden i alla trapphus, källare, hissar och tvättstugor.

Trapphus och utrymningsvägar vid brand: Det är absolut förbjudet att ställa föremål t.ex cyklar, barnvagnar, rullatorer i trapphusen och källar-gångarna på grund av brandrisken. Trapporna och källargåmg är vår utrymningsväg vid brand. Använd aldrig hiss vid brand.

 

Bilkörning: Undvik körning på gården med hänsyn bl.a till lekande barn. Det är tillåtet att lasta i och ur bilen på gården. Det är inte tillåtet att parkera över natten. Inom bostadsområdet är det tillåtet under max 60 minuter. Vid parkeringsplatsen är tomgångskörning tillåtet under max 5 minuter. Tänk på miljön och de som bor här.

 

Nedskräpning inomhus och utomhus: För alla boendes trevnad undvik att skräpa ned. Använd papperskorgar och askkoppar.

 

Sopnedkast: Alla hushållssopor samlas i hopknutna plastpåsar  och kastas i sopnedkasten. Endast hushållssopor får kastas i sopnedkasten. Kartonger typ pizzakartong och andra föremål får INTE kastas i sopnedkasten.  De skall lämnas i miljöstugan.

 

Montering av parabolantennerDet är förbjudet att montera paraboler på fastighetens fasad. Däremot är det tillåtet att montera paraboler på balkongen. Parabolen får inte vara utanför räcket.

  

Insläpp av okända personer: Föreningen rekommenderar starkt att vi inte släpper in okända personer in i våra portar och gemensamma utrymmen. 

Nedskräpning inomhus: Släng inte godispapper eller likande i trapphus och hissar, det ser verkligen ofräscht ut. Råkar ni spilla läsk eller annat i hissen eller i trapphuset, torka upp det omgående. Man bör ha stor omtanke och respekt för sina medboende i huset, eftersom man bor tätt inpå varandra.


Sopnedkastet som finns i varje trapphus är endast till för hushålls-sopor i välknutna påsar. Det är förbjudet att kasta ner större förpackningar t.ex. pizzakartonger, telefonkataloger eller tidningar/tidskrifter i sopnedkasten, eftersom dessa kan förorsaka stopp. Skölj gärna ur tomma mjölkkartonger så det inte börjar lukta från sopnedkastet.

 

Nedskräpning utomhus: Det är inte lämpligt att skräpa ned. Använd de nya papperskorgarna istället. Extra städning utomhus kostar givetvis pengar som drabbar alla i forma av höjda boendekostnader. Grovsopor ska ej kastas i papperskorgarna utan i Miljöstugan. Det ser tråkigt ut med en massa skräp i form av papper/glas/plastpåsar/fimpar/matrester på marken. I slutändan blir det mindre attraktivt att bo på Saimagatan och då blir det svårare att sälja bostaden, ifall man går i sådana tankar.

Matrester lockar till sig även skadedjur och inte bara fåglar. Särskilt råttor är glada över det som kastas på marken! Vill ni mata fåglarna får ni istället hänga ut talgbollar eller fågelmatare som går att köpa i de flesta matvaruaffärer vintertid. Fåglarna kommer bli tacksamma Värna om djur och natur. 

 

Bollspel och mopedåkning: Bollspel längs med hela Saimagatan är förbjudet. Det är inte kul när barnen sparkar boll mot husets väggar. Fasaden tar dessutom skada och de boende blir störda, oavsett tid på dygnet. Det är också lätthänt att bollen råkar slå ut en fönsterruta på dörr/fönster/balkong. Då får barnets föräldrar stå för skade-ersättning. Mopedåkning på Saimagatan är inte heller tillåtet med hänsyn till barnen.


Övrigt:  Har du funderat över att din balkong eller området kring din ytterdörr (om du bor i radhus) är föreningens ansikte utåt mot alla som kommer till Saimagatan? Alla som går förbi tittar på hur det ser ut. Ser det fräscht och städat ut, trivs vi alla som bor här. De som kommer på besök blir glada och de som funderar på att flytta hit ser vår potenial på bostadsmarknaden! Alltså gynnar det oss alla att även tänka på utsidan.